1

به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان عبید علی محمدی با اشاره به تبدیل کابل‌های روغنی به حرارتی، اظهار کرد: امسال تاکنون در شهرستان سنندج، دیواندره و بانه به دلیل فرسودگی ۲ کیلومتر کابل‌ روغنی به کابل‌ خشک(حرارتی) تبدیل‌شده‌ که برای اجرای این طرح ۷۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.

وی افزود: کابل‌های روغنی در شرایط رطوبت بالا، هوای خشک، دمای سرد و محیط آلوده مشکلاتی را به وجود می‌آورند که نیاز به سرویس، تعمیرات و نگهداری دوره‌ای و بازدیدهای مکرر دارند.

معاونت برنامه ریزی و مهندسی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان، بیان کرد: امکان اتصالی و ایجاد آتش‌سوزی و در نتیجه خاموشی طولانی مدت و همچنین آلودگی زیست محیطی و مسائل ایمنی از معایب استفاده از کابل روغنی نسبت به کابل‌های حرارتی است، لذا با توجه به برتری فنی، مسائل زیست محیطی، ایمنی، نگهداری و اقتصادی کابل های حرارتی نسبت به کابل های روغنی، تقریبا استفاده از کابل های روغنی و همچنین تولید آن ها منسوخ‌شده است.

علی محمدی با اشاره به مزایای کابل حرارتی، بیان کرد: کاهش خاموشی، کاهش انرژی توزیع نشده، کاهش قطعی‌های بی‌برنامه، قابل‌استفاده در تمام محیط و دما، افزایش پایداری شبکه، انعطاف‌پذیری و نصب سریع و  تلفات پایین آن نسبت به کابل‌های روغنی از مزایای دیگر استفاده از این کابل هاست که در مجموع می تواند نسبت به استاندارد سازی شبکه و ارتقاء میزان کیفیت خدمات دهی، موثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا شرکت توزیع برق در نظر دارد در آینده ای نزدیک تمام کابل‌های روغنی فرسوده را شناسایی و از شبکه خارج کرده و آن را به کابل حرارتی تبدیل کند.