1

مدیر توزیع برق شهرستان بانه گفت: از ابتدای اجرای طرح هوشمند سازی کنتور برق مشترکین پرمصرف تاکنون 827 دستگاه کنتور هوشمند برای مشترکین در بخش های مختلف نصب و راه اندازی شده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان، صلاح الدین قادری مدیر توزیع برق شهرستان بانه گفت: ضرورت استفاده از کنتور هوشمند برای مشترکان پرمصرف به منظور اصلاح الگوی مصرف برق، کاهش یارانه پر مصرف ها و جلوگیری از قطع برق در قالب بند (د) تبصره 15 قانون بودجه 1400 توسط مجلس شورای اسلامی به دولت تکلیف شده است.

وی افزود: در راستای تحقق برنامه های مدیریت مصرف وبه منظور افزایش کنترل پذیری شبکه برق و بهبود کیفیت ولتاژ و اجرای طرح فهام (فراسامانه هوشمند اندازه گیری ومدیریت انرژی) تاکنون 827 دستگاه کنتورهوشمند درسطح شبکه برق بانه نصب و راه اندازی شده است.

قادری اظهار داشت: از این تعداد کنتور هوشمند نصب شده در شهرستان بانه، 195 دستگاه برای مشترکین خانگی، 116 دستگاه مربوط به مشترکین عمومی، مشترکین تجاری  138 دستگاه، مشترکین کشاورزی 275 دستگاه و در نهایت 103 کنتور نیز برای مشترکین بخش صنعتی نصب شده است.

وی با اشاره به اینکه از این تعداد قریب به 470 دستگاه آن سال گذشته نصب شده است، افزود: مقرر است 300 کنتور هوشمند دیگر تا پایان سال جاری برای مشترکین پرمصرف در شهرستان بانه نصب شود.

مدیر توزیع برق شهرستان بانه افزود: نصب کنتورهای هوشمند و محاسبه هزینه‌های استفاده از برق در ساعات اوج مصرف، به شیوه متفاوتی مشترک را متوجه می سازد که اگر در ساعت اوج مصرف ، استفاده غیرضروری از برق داشته باشد،  باید هزینه بیشتری بپردازد.

قادری همچنین امکان قرائت از راه دور ، افزایش سرعت و دقت در صدور صورتحساب‌های برق و امکان مشاهده مصرف مشترک در مراکز مدیریت مصرف و اطلاع مشترک از میزان مصرف خود را از دیگر مزایای نصب کنتورهای هوشمند بر شمرد .

وی امکان برقراری دوسویه بین شرکت ومصرف کنندگان، جمع آوری وپردازش وارسال اطلاعات به شرکت را ازمزیت های استفاده ازکنتورهای هوشمند عنوان کرد وتصریح کرد: آگاهی شرکت توزیع  از مقدار انرژی مصرف شده درساعات پرباری وکم باری وآگاهی مصرف کنندگان ازمقدارمصرف ساعتی وروزانه وامکان تشخیص سرقت انرژی ازکنتور ازقابلیت های کنتورهای هوشمند است.