در راستای ارتقاء فرهنگ مدیریت مصرف برق، توسعه خدمات جهادی، و ترویج ارزشهای انقلاب اسلامی در سطح سازمانی و اجتماعی، شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان و سازمان بسیج کارمندان ادارات کل استان کردستان، تفاهمنامهای سهساله به امضا رساندند.
این تفاهمنامه در قالب یک برنامه همکاری مشترک، با هدف تقویت تعاملات علمی، آموزشی، فرهنگی و عملیاتی میان دو نهاد و با تأکید بر ارتقای سطح آگاهی عمومی در خصوص مدیریت مصرف انرژی و ایمنی برق، به تاریخ خردادماه ۱۴۰۴ به امضا رسید.
در این توافق، محورهایی چون:
تشکیل گروههای جهادی تخصصی در حوزه خدمات فنی و فرهنگی،
طراحی و اجرای طرحهای فرهنگی و تبلیغی برای ارتقاء فرهنگ مصرف برق در سطح عمومی و در دستگاههای اجرایی،
همکاری در تولید محتوای رسانهای، آموزشی و تبلیغی در زمینه ایمنی، مصرف بهینه، حقوق شهروندی در حوزه خدمات انرژی،
برگزاری نشستها، کارگاهها و دورههای آموزشی برای کارکنان، خانوادهها، و اقشار مختلف جامعه بهویژه در مناطق محروم و کمبرخوردار،
و ایجاد سازوکارهای مشترک برای رصد، پایش و ارزیابی اثربخشی برنامههای فرهنگی و مصرفی
بهعنوان مهمترین سرفصلهای همکاری، پیشبینی شده است.
فرهنگسازی، خدمترسانی، و توسعه مشارکت اجتماعی
در مراسم امضای این تفاهمنامه، محمد سعید سلطانی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان ضمن اشاره به اهمیت نهادینهسازی فرهنگ مصرف انرژی در بطن جامعه، اظهار داشت:
«پایداری شبکه برق و تضمین امنیت انرژی، نیازمند مشارکت گسترده مردم و نهادهای اجتماعی است. این تفاهمنامه، بستری برای بهرهمندی از ظرفیت ارزشمند بسیج در جهت توانمندسازی فرهنگی و اجتماعی مردم در حوزه انرژی است.»
محمد رضا رمضانزاده فرمانده سازمان بسیج کارمندان ادارات کل استان نیز با تأکید بر نقشآفرینی جهادگران عرصه خدمت در حوزههای نوین، بیان کرد:
«امروز مأموریت بسیج تنها به حوزه دفاعی محدود نیست. در میدانهای اجتماعی، فرهنگی و خدمترسانی نیز باید با روحیه جهادی، در کنار مردم و نظام اداری کشور ایستاده باشیم» ؛ در ادامه به تعامل و همکاری مطلوب دو دستگاه و نهاد در طی این مدت اشاره کرد و بیان داشت تامین برق پایدار و مطلوب در این شرایط سخت از ماموریت مهم این دستگاه خدمات رسان است و سازمان بسیج خود را در کنار مجموعه شرکت توزیع برق کردستان میداند.
آیندهنگری در مسیر عدالت انرژی
یکی از نکات قابل توجه در این تفاهمنامه، توجه ویژه به خدماترسانی به مناطق کمبرخوردار و اقشار آسیبپذیر جامعه است. اجرای طرحهای جهادی برقرسانی، اصلاح و ایمنسازی شبکههای فرسوده، و آموزش عمومی در مناطق روستایی و حاشیهای از جمله اولویتهای اجرایی این همکاری خواهد بود.
همچنین، با راهاندازی کارگروههای مشترک اجرایی، نظارتی و رسانهای، فرآیند اجرای مفاد تفاهمنامه به صورت مستمر پایش و بهینهسازی خواهد شد تا حداکثر بهرهوری و اثربخشی ممکن محقق شود.
این تفاهمنامه به مدت سه سال و با قابلیت تمدید، از خردادماه ۱۴۰۴ به مرحله اجرا درآمده و اجرای آن با مشارکت فعال کارشناسان و بخش های مختلف دو نهاد در سطح استان دنبال خواهد شد .