تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱
تاریخ بروزرسانی: ۱ شهریور ۱۴۰۱

به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان، فاتح عبدی معاون برنامه‌ریزی و مهندسی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان از برگزاری سمینار گستردش فرهنگ استفاده از SPD در این شرکت خبر داد و گفت: این سمینار یک روزه با همکاری شرکت مهندسی تونیر و شرکت مهندسی برقیار نیروی ماد، با هدف هم افزایی علمی برای همکاران در سطح استان برگزار گردید.

وی افزود: محور اصلی این سمینار مروری بر مباحث طراحی و الزامات سیستم حفاظت در برابر صاعقه مطابق با استانداردهای بین المللی و مقررات ملی ساختمان بود.

عبدی بیان کرد: با توجه به تجربه متعدد مهندسین شرکت توزیع برق کردستان در بخش های مختلف از جمله پست های توزیع، در خصوص مواجه شدن با آسیب های وارده به تجهیزات و نگرانی هایی از این قبیل، سعی بر آن شد تا اطلاعات کافی برای طراحی و نحوه انتخاب تجهیزات حفاظتی از جمله برقگیر ( سرج ارستر) در اختیار افراد قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه با پیشرفت تکنولوژی اکثر تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی مجهز به قطعات میکروپروسسوری شده اند، افزود: در نظر گرفتن آسیب های احتمالی از جمله از کارافتادن سیستم، اختلال در عملکرد و همچنین ضررهای جانبی متحمل شده به کارفرمایان و … می تواند عاملی باشد تا طراحان لزوم نصب برقگیر سرج ارستر را جدی بگیرند.

عبدی اظهار داشت: در اثر وقوع صاعقه یا با وقوع اختلالاتی از جمله تغییر بار در مدار، اضافه ولتاژهایی گذرا ایجاد می شود که می توانند بسیار مخرب باشند اما نکته حائز اهمیت در مورد این نوع اضافه ولتاژها، زمان وقوع بسیار اندک آنها در حد نانو ثانیه می باشد.

وی در پایان اظهار داشت: از آنجایی که حفاظت های استفاده شده از قبل در تجهیزات صرفا می توانند تضمین سلامت تجهیز را در برابر نوسانات برق و یا اضافه ولتاژهای موقت فراهم کنند، ضروری است تا از تجهیزاتی استفاده شود تا بتوان حفاظت تأسیسات، تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی، مخابراتی و رادیویی را برای ما به وجود آورد و آن تجهیز برقگیر حفاظتی( سرج ارستر) می باشد.

image_pdfimage_print