تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۳
تاریخ بروزرسانی: ۱۲ اسفند ۱۴۰۳

نصب ۶۵۰۰۰ کنتور هوشمند برق در کردستان
در طول چند سال اخیر، حدود ۶۵ هزار دستگاه کنتور هوشمند برق در سطح استان کردستان نصب شده که این کنتورها برای بخش کشاورزی، اداری، تجاری، خانگی و مصارف عمومی نصب شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان، با گسترش روزافزون فناوری‌های هوشمند، شاهد تحولات چشمگیری در تمامی عرصه‌ها از جمله صنعت برق، هستیم. کنتورهای برق سنتی، جای خود را به کنتور برق هوشمند داده‌اند و با بهره‌گیری از نوآوری و تکنولوژی‌های نوین، گامی بلند در جهت مدیریت بهینه مصرف انرژی برداشته‌اند.
کنتورهای هوشمند برق از طریق فناوری‌های مختلفی مانند امواج رادیویی، شبکه‌های تلفن همراه و اینترنت اشیاء، اطلاعات مصرف برق را به صورت لحظه‌ای به سامانه مرکزی ارسال می‌کنند. این اطلاعات در سامانه مرکزی پردازش شده و به صورت نمودارها و گزارش‌های مختلف در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.
ارسال لحظه‌ای اطلاعات از جمله قابلیت‌های منحصر به فرد کنتور هوشمند است چون این نوع کنتور، اطلاعات مصرف را به صورت آنلاین به سامانه مرکزی ارسال می‌کند و امکان دسترسی لحظه‌ای به این اطلاعات را برای کاربران فراهم می‌سازد، بنابراین لازم نیست که مامور قرائت کنتور در مواردی که کنتورهای منصوبه هوشمند هستند به درب منازل مراجعه کرده و به حالت اتوماسیونی کارها انجام می‌شود.
تعرفه‌های متنوع نیز مزیت دیگر کنتورهای هوشمند است چون با استفاده از کنتور هوشمند، امکان اعمال تعرفه‌های متنوع با توجه به زمان مصرف و الگوی مصرف برای مشترکین فراهم می‌شود.
شناسایی نشت‌ها هم از مزایای دیگر کنتورهای هوشمند است به این صورت که کنتور می‌تواند هدر رفت و اتلافات برق را به طور خودکار شناسایی کند و به کاربران هشدار دهد.
در برخی از مدل‌های کنتور هوشمند، امکان کنترل از راه دور لوازم برقی پرمصرف نیز از طریق اپلیکیشن موبایل وجود دارد.
کاهش چشمگیر هزینه‌ها با مشاهده لحظه‌ای مصرف، شناسایی الگوهای غلط مصرف، مدیریت بهینه مصرف، دوستدار محیط زیست و تاثیر مستقیم بر کاهش آلودگی محیط زیست و حفظ منابع طبیعی، افزایش رضایت‌مندی مشترکین، دقت در اندازه‌گیری برق مصرفی و جلوگیری از هدررفت برق از جمله دیگر محاسن کنتورهای هوشمند برق است.
از ابتدا تا کنون در طول چند سال اخیر، حدود ۶۵ هزار دستگاه کنتور هوشمند در سطح استان کردستان نصب شده که این کنتورها برای مصارف کشاورزی، اداری و صنعتی به صورت کلی و کامل و به صورت محدود هم برای بخش های تجاری، خانگی و مصارف عمومی نصب شده است.
بر اساس یک برنامه مدون برای انشعاب‌های جدید برق در سطح استان کردستان، از ابتدای سال ۱۴۰۲ کنتور هوشمند نصب و راه اندازی میگردد .
از جمله اهداف در دست اقدام شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان این است که در فاز نخست لوازم اندازه گیری بخش سایر مصارف(تجاری) که مصرف ماهیانه بالای ۱۰۰۰ کیلو وات دارند، به کنتور هوشمند تبدیل نماید.
همچنین لوازم اندازه گیری بخش خانگی که بالای ۲٫۵ برابر الگوی مصرف، برق مصرف می‌کنند، به کنتور هوشمند تبدیل نماید.
لازم به ذکر است اکنون لوازم اندازه گیری بخش های اداری، کشاورزی و صنایع کاملا هوشمند شده‌اند و به نوبت مابقی نیز که شامل بخش های سایر مصارف و خانگی میباشد بر اساس هدف تعیین شده و بر اساس اولویت های معین، هوشمند کردن آنها نیز در دست اقدام میباشد.
در مجموع کنتورهای هوشمند برق، نسل جدیدی از کنتورها هستند که با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، فراتر از وظایف سنتی اندازه‌گیری مصرف برق عمل می‌کنند. این کنتورها، اطلاعات دقیقی از میزان مصرف برق در لحظه، در بازه‌های زمانی مختلف و با تفکیک مصارف ارائه می‌دهند.
خاطر نشان میسازد در مجموع بالغ بر ۷۶۰هزار انشعاب برق در سطح استان کردستان در تعرفه های پنج گانه وجود دارد.

image_pdfimage_print