کنتورهای هوشمند در ارتفاع برای نخستین بار در غرب کشور در استان کردستان و در روستای خشکهدول کامیاران نصب و به بهره برداری رسید.
به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان، روستای خشکهدول از توابع شهرستان کامیاران به عنوان نخستین روستای استان کردستان و غرب کشور شناخته میشود که در آن تمامی کنتورهای برق مشترکین برای اولین بار و بهصورت پایلوت در ارتفاع و بر روی تیرهای برق نصب گردید.
به گفته “وریا شیروانی” مدیر توزیع برق شهرستان کامیاران این طرح برای نخستین بار در استان کردستان و حتی در غرب کشور، به صورت پایلوت در روستای خشکه دول کامیاران به صورت ۱۰۰ درصد در روزهای اخیر،اجرایی گردید.
وی افزود:در این راستا کنتور برق تمامی خانوارهای روستای خشکه دول هوشمند گردید و به جای نصب در داخل منزل، بر روی تیرهای برق داخل روستا نصب شد تا دیگر نیاز به مراجعه حضوری مامور قرائت کنتور به درب منزل و پایش حضوری نباشد.
مدیرتوزیع برق شهرستان کامیاران اعلام کرد:بر روی هر تیر برق، امکان نصب چهار جعبه شش انشعابه میسر میباشد و در مجموع ۲۴ انشعاب را برای ۲۴ مشترک میتواند نصب و راه اندازی نمود.
شیروانی به مزیتهای این طرح اشاره کرد و گفت: اجرای این پروژه گامی مؤثر در راستای پایش مستمر شبکه، قرائت از راه دور کنتور، جلوگیری از انشعابات غیرمجاز، حفاظت از افراد در برابر خطر برقگرفتگی، ارتقای بهرهوری شبکه، کاهش سرقت انرژی، فراهمسازی بستر مناسب جهت پایش بار و بهبود ولتاژ شبکه است که به صورت آنلاین انجام میشود.
وی ادامه داد: این طرح همچنین روشی بسیار کمککننده برای وصول آسانتر مطالبات است؛ در این شیوه میزان کارکرد مشترک جهت پرداخت ابتدا برای او پیامک میشود، در صورت عدم پرداخت برای بار دوم، پیامک اخطار ارسال شده و باز هم در صورت عدم پرداخت، مهلت زمانی برای مشترک تعیین میشود که اگر در زمان مقرر شده بدهی خود را پرداخت ننماید، برق انشعاب مشترک قطع میشود.
مدیرتوزیع برق شهرستان کامیاران تاکید کرد: نصب این کنتورهای هوشمند برای خانوارها هیچگونه هزینهای در بر نداشته و به صورت رایگان انجام میشود و مشترک بدون محدودیت زمانی، هر زمانی که بخواهد میتواند هزینه کارکرد برق خود را به صورت الکترونیکی از طریق سامانه برق من و یا سایت شرکت توزیع نیروی برق استان و یا از طریق لینک ارسالی، پرداخت نماید.
شیروانی تصریح کرد: قبل از اجرای این طرح در روستای خشکهدول، به صورت آزمایشی در روز های اخیر، تعداد ۲۰ دستگاه لوازم اندازه گیری هوشمند نیز در نقاط شهری کامیاران و یک انشعاب سه فاز کشاورزی نیز، نصب شده بود و در برنامه های آتی این مدیریت ، نصب این کنتورها در روستای “چغابراله” و خیابان “صلاح الدین ایوبی” (بخش تجاری) شهر کامیاران اجرا خواهد شد که پیشبینی میکنیم از اردیبهشت ماه سال جاری، این پروژه نیز، عملیاتی گردد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مدیریت توزیع برق شهرستان کامیاران با بهرهگیری از فناوریهای نوین، تلاش میکند تا سطح کیفی خدماترسانی خود را ارتقا داده و با اجرای موفق نصب کنتورهای هوشمند و رفع نواقص احتمالی، ضمن تسری آن در سطح سایر بخش های شهرستان، تجارب موفق خود را در اختیار سایر مناطق نیز قرار دهد.