معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با اشاره به اینکه تاکنون ۱۲ هزارو ۲۷۹ کنتور هوشمند برای مشترکین کردستانی نصبشده است، گفت: از این تعداد کنتور نصب شده بیش از هزار و ۵۸۰ دستگاه آن در سال جاری نصب و راه اندازی شده است.
به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان هیوا خرم معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان با اشاره به اینکه هرساله وزارت نیرو جهت مدیریت مصرف بار، اقدام به ارائه طرحهای جدیدی میکند، اظهار کرد: در همین راستا “طرح ملی فرا سامانه هوشمند اندازهگیری و مدیریت انرژی” که به اختصار طرح فهام نامیده میشود در دستور کار شرکتهای توزیع برق قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در این طرح کنتورهای هوشمند جایگزین کنتورهای قدیمی میشوند، بیان کرد: در این طرح با هوشمند سازی کنتورهای برق، بار بهصورت نقطهای کنترل میشود و این کنتورهای هوشمند قابلیت تبادل اطلاعات و دستورات از راه دور را نیز دارند.
خرم اظهار کرد: از ابتدای اجرای این طرح در استان تاکنون ۱۲ هزارو ۲۷۹ دستگاه کنتور هوشمند باهدف مدیریت مصرف و قرائت از راه دور برای مشترکین بخشهای مختلف نصبشده است که بیشترین آن در شهرستان قروه و کمترین مربوط به شهرستان سروآباد بوده است.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع برق کردستان با اشاره به اینکه تا پایان سال جاری ۴ هزار کنتور هوشمند دیگر برای مشترکین پرمصرف در استان نصب میشود، افزود: از ۱۲ هزارو ۲۷۹ دستگاله کنتور هوشمند نصب شده در استان هزارو ۷۵۷ دستگاه آن تک فاز و مابقی از نوع ۳ فاز است.
خرم امکان برقراری ارتباط دوسویه بین شرکت و مصرفکنندگان، جمعآوری، پردازش و ارسال اطلاعات انرژی به شرکت را از مهمترین مزیتهای استفاده از کنتورهای هوشمند عنوان کرد و گفت: آگاهی شرکت توزیع از مقدار انرژی مصرفشده در ساعات پرباری و کم باری، اطلاعات پروفیل بار از شرکت توزیع به مصرفکنندگان و آگاهی مصرفکنندگان از مقدار مصرف ساعتی و روزانه همچنین امکان تشخیص سرقت برق از کنتور ازدیگر مزیتهای کنتورهای هوشمند است.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه تنها ۲ درصد کل مشترکین کردستانی بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، انرژی برق مصرف میکنند، افزود: این مشترکین در طول سال بیش از ۵۶۰۰ کیلووات برق مصرف میکنند که با اجرای طرح فهام میزان مصرف این دسته از مشترکین پرمصرف، مدیریت خواهد شد.