کوتاهی ادارات در مدیریت مصرف/ رشد مصرف بخش اداری استان
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان گفت: تعداد زیادی از دستگاههای اجرایی، نهاد ها و سازمان های سطح استان دارای مولد برق هستند اما از آن استفاده نمیکنند که قابل قبول نیست و برخورد خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان عبدالله رشیدی پور روز یکشنبه در سومین کارگروه استانی مدیریت تقاضا و مصرف برق در سنندج که با حضور حبیبی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و تعداد زیادی از مدیران دستگاه های اجرایی برگزار شد، اظهار کرد: بالغ بر ۱۲۰ دستگاه اجرایی، نهاد و ارگان استانی در کردستان دارای دیزل ژنراتور هستند اما در زمان اوج مصرف برق برابر گزارشات آماری هفتگی که از اتاق پایش شرکت توزیع برق استخراج میشود، از آن استفاده نمیکنند که در صورت عدم همکاری، مولدهایشان به دستگاههای دیگر تحویل داده میشود. وی از کم کاری دستگاهها در زمینه همکاری برای مدیریت مصرف برق انتقاد کرد و افزود: همه ما مسئول هستیم که در این رابطه تمام تلاش خود را بکار گیریم.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کردستان بر لزوم فرهنگ سازی مصرف بهینه انرژی در جامعه تاکید کرد و ادامه داد: انرژی موضوعی عام المنفعه است و دستگاهها و مردم باید در زمینه استفاده درست و بهینه از آن، احساس مسئولیت نمایند.
پاداش ۸۲ میلیارد ریالی به مشترکان بخش خانگی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان هم گفت: بخش عمدهای از زمان پیک مصرف برق را سپری کردیم و امیدواریم بخش باقیمانده را بدون تنش و قطعی ناشی از کمبود نیرو طی کنیم.
هیوا لهونیان با اشاره به انعقاد ۱۰ هزار و ۵۰ تفاهم نامه با بخش کشاورزی برای مدیریت بارو اختصاص ۲۴ درصد مصرف برق استان براین بخش، ادامه داد: در حوزه کشاورزی هوشمندسازی شبکه برق انجام و به صورت نقطه ای و موردی اکنون برنامه مدیریت بار اجرا می شود که عملکرد موفقیت آمیزی داشتیم.
وی یادآور شد: در بخش صنعت هم ضمن مدیریت بار این بخش از طریق کنتور های هوشمند تعداد هزار و ۵۲۲ تفاهم نامه منعقد شده است؛ در بخش صنایع ازطریق جابجایی بار در یکی از روزهای کاری با ایام تعطیل هفته، مدیریت بار این بخش در حد قابل قبول انجام شده و شبکه این بخش کاملا پایدار است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان استفاده از مولدهای خود تامین توسط دستگاههای مختلف در زمان اوج بار را سیاست دیگر وزارت نیرو اعلام کرد و گفت: ظرفیت استفاده از مولدها در سطح استان قریب به ۱۰ مگاوات است که کمتر از پنج درصد آن محقق شده است.
لهونیان با اشاره به روند روبه رشد مصرف برق در بخش اداری، ادامه داد: مقرر شد ادارات مصرف برق خود را در تابستان جاری نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ در ساعات اداری ۳۰ درصد و غیراداری ۶۰ درصد کاهش دهند که در مجموع ضمن آنکه کاهشی صورت نگرفت بلکه با رشد بار مصرفی ۲٫۸ مواجه بودیم. وی در ادامه از پتانسیل ادارات برای تولید برق اشاره کرد و گفت حسب تکلیف دولت همه ادارات باید تا ۲۰ درصد از انرژی خود را از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین نمایند.
وی یادآور شد: در بخش خانگی هم اعلام شد هر مشترکی نسبت به سال گذشته(۱۴۰۱) مصرف خود را کاهش دهد، مشمول پاداش می شود که تا حدودی تاثیرگذار بوده و رشد مصرف برق در این بخش فقط هفت دهم درصد بود؛ ضمن اینکه برای مشترکین کم مصرف بخش خانگی در ماه های خرداد،تیر و مرداد بالغ بر ۸۲ میلیارد ریال پاداش تاکنون از طریق صورتحسابهای مصرفی اعمال و یا در مرحله اعمال و پرداخت می باشد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: تاکنون ۲۹۳ هزار صورتحساب مصرفی برای مشترکین بخش خانگی در ماه های خرداد، تیر و مرداد مشمول پاداش شده است که ۱۲ هزار قبض آن رایگان، و تعداد ۷۸ هزار صورتحساب دارای بستانکاری و تعداد ۲۰۳ هزار صورتحساب صادره نیز همراه با تخفیف بوده است.
لهونیان افزود: در بخش عمومی و اداری مصرف برق استان با رشد ۲.۸ درصد و در بخش صنعت نیز با رشد ۱۵.۷ درصد همراه بوده است. در حال حاضر قریب به ۷۵۰ هزار مشترک در بخش های مختلف خانگی، صنعتی، اداری و عمومی و سایر مصارف از خدمات شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان بهره مند هستند.