تحقق امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اسلامی مستلزم شیوههایی است که با بکارگیری آنها می توان به نتایج قابل قبولی دست یافت.
به گزارش روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان، هدف عمده و اساسی در امر به معروف و نهی از منکر تحقق معروف و زدودهشدن منکر است. برای نیل به این هدف به نظر میرسد که باید به دنبال بهترین و مؤثرترین راهکارها و شیوههای عملی باشیم..
اولین و مؤثرترین شیوه در امر به معروف و نهی از منکر تبلیغ عملی است. یکی از مهمترین عوامل موفقیت پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) در ترویج و گسترش مکتب، توجه به این شیوه بوده است. پیامبر اکرم(ص) در اغلب کارها از قبیل کندن خندق، ساختن مسجد و برنامههای فرهنگی و اجتماعی و…. قبل از اینکه دیگران را تشویق به این کار کند خود پیشقدم میشد، همچنانکه امامان معصوم(ع) به این طریق عمل میکردند.
دومین اصلی که در تأثیر امر به معروف و نهی از منکر در خور توجه است، احترام به شخصیت افراد میباشد. مرتکبان منکر تا وقتی که متجاهر به گناه نشدهاند، و به طور آشکار خود را آلوده نکردهاند محترمند و نباید به هتک حرمت آنها پرداخت.
معمولا ما انتظار داریم کسانی که در گرداب منکرات غوطهور شدهاند یک دفعه آنها را از گرداب در آوریم و یک مسلمان ایدهآل بسازیم؛ در حالی که تربیت امری تدریجی است و فضایل و رذایل هیچ کدام یک مرتبه در جان انسانها به وجود نمیآیند. در حقیقت میتوان گفت که از علل نزول تدریجی قرآن توجه به این نکته مهم است، چرا که قرآن کتاب تربیتی است و برای هدایت انسانها به سوی کمال مطلوب نازل شده است.
از شیوههای مهم و مؤثر در امر به معروف و نهی از منکر، نرمخویی و محبت است؛ خصلتی که موفقیت پیامبر(ص) بنا به تصریح قرآن کریم مرهون آن بوده است.
یکی از امتیازات مکاتب الهی تشویق به خوبیها و ارزشهاست. پیامبر مکرم اسلام(ص) از عامل تشویق در جهت پیشبرد اهداف استفادههای زیادی میکرد. پستهای حساس سیاسی، فرهنگی و نظامی را به افراد لایقی میسپرد و به این ترتیب، امت را به نیکی و پاکی دعوت میفرمود.
شکی در این مسئله نیست که محیط هر چند نقش زیربنایی ندارد ولی در پرورش فضایل و رذایل نقش اساسی دارد. رسالت انبیا نیز مبتنی بر این اصل بود که محیط را به گونهای آماده سازند تا خود مردم عدالت را بر پادارند:”لیقوم الناس بالقسط”. بنابراین پیامبر اکرم(ص) میفرماید: “کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته”.
به طور کلی اگر در کنار شیوههای بالا، برخورد عملی با مرتکبان منکر را مد نظر نداشته باشیم بدون شک امر به معروف و نهی از منکر بینتیجه خواهد ماند.
منبع : سایت احیای امر به معروف و نهی از منکر
گزارش عملکرد شورای امر به معروف و نهی از منکر در سال ۹۹
احتراماً به استحضار می رساند شورای امر به معروف و نهی از منکر در سال ۹۸ تشکیل و در سال ۹۹ در راستای تقویت و رشد و انسجام دبیرخانه این شورا (هم در استان و هم در شهرستان سنندج ) تغییر و تحولاتی را صورت داد، در این راستا جلساتی منظم هر دو ماه یکبار تشکیل گردید که اهم این اقدامات به شرح ذیل می باشد:
تلاش در جهت تحقق اهداف مربوط به اشاعه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در شرکت توزیع نیروی برق از جمله:
مهمترین فعالیت های انجام شده در حوزه امر به معروف در شرکت توزیع :
مهمترین اقدامات و پیگیری های شورای امر به معروف شرکت توزیع نیروی برق کردستان در زمینه راه های مقابله با کرونا ویروس :